ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ

Το 11ο Δημοτικό Σχολείο Χαλκίδας βρίσκεται στην περιοχή Έξω Παναγίτσα του Δήμου Χαλκιδέων.  Η διεύθυνσή του είναι, Κρίνων 2, T.K.34100, Χαλκίδα. Εφάπτεται του κεντρικού δρόμου Χαλκίδας-Ν. Αρτάκης, επί της οδού Γεωργίου Παπανδρέου.
Επίσης εφάπτεται του 7ου Γυμνασίου Χαλκίδας και του 3ου Λυκείου Χαλκίδας, αποτελώντας ένα ενιαίο σχολικό συγκρότημα, που σαν κτίριο πρωτολειτούργησε τη δεκαετία του 70, σαν ιδιωτικό σχολικό συγκρότημα «Μιχελή». Στη συνέχεια, τη δεκαετία του 80, περιήλθε στην ιδιοκτησία του Δημοσίου. 
Το σχολείο μας είναι 10/θεσιο, αλλά λειτουργούν εννέα τμήματα πρωινού ωραρίου, τμήμα ένταξης και ένα τμήμα ολοήμερου. Στο σχολείο φοιτούν 141 μαθητές.

Σύντομη ιστορία της περιοχής
Η περιοχή της Έξω Παναγίτσας ανήκει στο δήμο Χαλκιδέων του Νομού Εύβοιας και βρίσκεται στο βόρειο ακραίο τμήμα του.
Η απόσταση από το κέντρο της Χαλκίδας, είναι 4 χιλιόμετρα και η σύνδεση γίνεται μέσω της κεντρικής οδού Χαλκίδας - Βόρειας Εύβοιας και λειτουργεί αστική λεωφορειακή γραμμή, που συνδέει την περιοχή με το κέντρο της Χαλκίδας, με πολύ συχνά τακτικά δρομολόγια.
Είναι μια περιοχή ταχεία αναπτυσσόμενη οικοδομικά και θεωρείται ως περιοχή πρώτης κατοικίας καθώς και ως εμπορική - πλησίον του κεντρικού δρόμου, με μεγάλα καταστήματα, αντιπροσωπείες και επιχειρήσεις.
Η ανάπτυξη της θα μπορούσε να ήταν πολύ μεγαλύτερη αν είχε επιλυθεί ένα χρόνιο πρόβλημα της περιοχής, αυτό της ένταξης του σχεδίου πόλης και κυρίως της πράξης εφαρμογής αυτού σε όλη την έκταση της περιοχής.
Παρόλα αυτά η ανάπτυξη του τόπου προχωρά, με τη διαρκή αύξηση των κατοικιών, των καταστημάτων και του πληθυσμού.
Λειτουργούν, δύο νηπιαγωγεία, δύο δημοτικά σχολεία, ένα γυμνάσιο και ένα ενιαίο λύκειο, εξυπηρετώντας τις συνεχώς αυξανόμενες πληθυσμιακές ομάδες.
Η περιοχή της Έξω Παναγίτσας (αποκαλούμενη και Μάνικα) κατοικείτο από τα αρχαία χρόνια και το αποδεικνύουν αυτό τα ευρήματα που έχουν βρεθεί, από ανασκαφές ή τυχαία. Έχουν βρεθεί σημαντικά ευρήματα, της μεσοελλαδικής περιόδου (2.000 – 1.600 π.χ.) καθώς και της υστεροελλαδικής περιόδου (1.600 – 1.100 π.χ.) , μετά από ανασκαφές.
Η παραλία που υπάρχει στην περιοχή εξυπηρετεί κυρίως τους κατοίκους της περιοχής, ενώ υπάρχουν και αρκετές ταβέρνες.
Στην περιοχή υπάρχουν τρεις θρησκευτικές ενορίες. Αρχαιότερη η Ζωοδόχος Πηγή, όπου λειτουργεί και ορφανοτροφείο αρρένων. Επίσης η ενορία Ευβοέων Αγίων και η ενορία των Αγίων Αναργύρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.