ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ

Α΄και Β΄τάξη

                               Εκπαιδευτικό λογισμικό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου 
                             
                              ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
ΓΛΩΣΣΑ
H Kidmedia  είναι μια ομάδα δημιουργίας εκπαιδευτικού λογισμικού που αποτελείται από ανθρώπους που εργάζονται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και κυρίως στον τομέα της ειδικής αγωγής. Βασικός στόχος είναι η δημιουργία εκπαιδευτικών παιχνιδιών και δραστηριοτήτων (λογισμικό) κυρίως για τα μικρότερα παιδιά και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες. Πλοηγηθείτε στην ιστοσελίδα  και κατεβάστε δωρεάν στον υπολογιστή σας το εκπαιδευτικό υλικό.

Το λογισμικό "Το Παράξενο Ταξίδι του Φουντούλη" έχει ως στόχο την γλωσσική καλλιέργεια των μαθητών του νηπιαγωγείου, καθώς και της Α΄ και Β΄ Δημοτικού και την εξοικείωσή τους με ευρύτερα θέματα που αφορούν τον κόσμο που τους περιβάλλει.

ΧΙΟΝΟΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ

ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΗΝ ΩΡΑ


ΤΙ ΩΡΑ ΕΙΝΑΙ;

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΒΑΤΡΑΧΟΥ

Γ΄και Δ΄τάξη 

                     Εκπαιδευτικό λογισμικό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου 


                               
                                                  ΓΛΩΣΣΑ
ΙΣΤΟΡΙΑ
                                   
                              ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΨΗΦΙΩΝ

Σκάσε όλα τα μπαλόνια, ξεκινώντας από το μικρότερο.

 http://www.sheppardsoftware


Σύρε με το ποντίκι σου το σωστό σύμβολο ανισότητας ή ισότητας. Αν μπροστά από την υποδιαστολή δεν υπάρχει ψηφίο, τότε εννοείται το μηδέν (π.χ. ,12 = 0,12)


Σύρε με το ποντίκι σου και βάλε το σκουληκάκι με τον μικρότερο δεκαδικό στην αριστερή σκουληκότρυπα και το σκουληκάκι με τον μεγαλύτερο δεκαδικό στη δεξιά σκουληκότρυπα.

Πάτα Go και μετά Start και με το ποντίκι σου (πατώντας συνέχεια το αριστερό κλικ) σχεδίασε το σωστό σύμβολο ανισότητας ή ισότητας (<, =, >). Βιάσου όμως!! Ο χρόνος τρέχει!
Με το ποντίκι σου σύρε τους δεκαδικούς και βάλ' τους στη σειρά από τον μικρότερο στον μεγαλύτερο. Μετά συνέχισε κάνοντας κλικ στο part 2.
Ε΄ και Στ΄ τάξη

Εκπαιδευτικό λογισμικό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου

 
ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
ΕΞΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ
                             

                 ΓΛΩΣΣΑ                              

                      Πολυμεσική εφαρμογή για τον Ελευθέριο Βενιζέλο

Λογισμικό για όλους


                     Παραμύθια για όλους. Επίλεξε πάνω δεξιά την ελληνική γλώσσα
                                            και διάβασε το παραμύθι της επιλογής σου.Διαδραστική εκπαιδευτική  εφαρμογή από το  Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.Γίνε αρχαιολόγος, ιστορικός, επιγραφικός, μηχανικός και ανακάλυψε το μυστικό του μηχανισμού των Αντικυθήρων.

Ο δικτυακός τόπος "Ασκήσεις on-line" αποτελεί τμήμα του εκπαιδευτικού κόμβου Ελληνική Πύλη Παιδείας και παρέχει εκπαιδευτικό υλικό που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.«Αθηνά, η θεά της Ακρόπολης» , παιχνίδι για τη θεά Αθηνά και τα σύμβολά της στο Μουσείο Ακρόπολης. Μία εικονική περιήγηση με στόχο τη γνωριμία του επισκέπτη με τις διαφορετικές υποστάσεις της θεάς, αλλά και με το Μουσείο Ακρόπολης.

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ
Η ζωφόρος του Παρθενώνα, ένα μοναδικό έργο τέχνης, παρουσιάζεται σε έναν δικτυακό τόπο που αξιοποιεί τις τεχνολογίες του Διαδικτύου για την ανάδειξη και προβολή πολιτιστικού περιεχομένου. Εξερεύνησέ τη και παίξε μαζί της.

Το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου Saferinternet.gr δημιούργησε για τους μικρούς μαθητές το διαδικτυακό εκπαιδευτικό περιβάλλον “Το νησί του SaferInternet.gr” με στόχο την προστασία των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου από ακατάλληλο ή επιβλαβές για αυτούς περιεχόμενο, ή από ακατάλληλη ή επιβλαβή συμπεριφορά.
ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ
ΠΑΜΕ ΝΑ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ
ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΟΥ
   

Ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πακέτο, για όλες τις τάξεις του Δημοτικού, που σαν στόχο έχει να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές/τριες για την ανάγκη προστασίας του δάσους. Μπείτε στην εφαρμογή και επιλέξτε τάξη. Έπειτα κατεβείτε προς τα κάτω στη σελίδα και επιλέξτε!!!
 
ΠΑΙΧΝΙΔΙ--ΣΩΣΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Διάλεξε την τάξη σου και παίξε με τον Πέρη και την Κάτια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.