Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΝΕΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΛΑΥΚΑ

Το εργαστήριο τεχνολογίας της Ακρόπολης άνοιξε τις ψηφιακές του πόρτες τον Μάρτιο του 2013 στα παιδιά και με οδηγό τη Γλαύκα, ένα ιπτάμενο ρομπότ-κουκουβάγια, τα προσκαλεί σε ένα έξυπνο διαδραστικό παιχνίδι. Το «Πρόγραμμα Γλαύκα», όπως ονομάζεται η εκπαιδευτική εφαρμογή με θέμα την αποκατάσταση των μνημείων της Ακρόπολης που ανήκει στην Υπηρεσία Συντήρησης Μνημείων Ακρόπολης , έχει στόχο τη γνωριμία των παιδιών με τις φθορές, τα αίτια και τα είδη των επεμβάσεων, με τα επαγγέλματα των ανθρώπων που πραγματοποιούν τα αναστηλωτικά έργα, καθώς και με τις σύγχρονες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σε αυτά.
Σε αυτό το ταξίδι γνώσης τα παιδιά θα πρέπει να προετοιμαστούν κατάλληλα ώστε να επιτύχουν πέντε δοκιμασίες, με αποστολή να ξεκλειδώσουν το «Εργαστήριο Σχεδιασμού» της Γλαύκας, κερδίζοντας παράλληλα το βραβείο συμμετοχής τους στο παιχνίδι.
Η Γλαύκα, η κουκουβάγια που θεωρείται το ιερό πτηνό της θεάς Αθηνάς και σύμβολο της σοφίας και της επιστήμης, γίνεται ο καθοδηγητής των παιδιών σε πέντε θεματικές ενότητες. 
Πάτησε στην εικόνα και καλή διασκέδαση!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.